Помогни на близък


Можете да подобрите качеството на живот на близките Ви като им помогнете отново да влязат във връзка със заобикалящата ги среда, да се насладят на живота и взаимоотношенията с приятелите и семейството.
При ситуации, в които близките Ви лесно се разочароват, изпитват затруднения с разбирането на разговор или осезаемо увеличават звука на телевизора, справянето с проблема със слуха може да окаже благоприятно влияние върху живота им. Подкрепяйки ги, можете да им покажете, че с помощта на специалист, могат да получат възможността да чуват отново. Важно е да изберете подходящ момент за разговор с любимият Ви човек относно загубата на слух, тъй като той може да изпитва неудобство да говори за проблема. Обяснението, че това оказва влияние и върху Вас, също може да улесни разговора.
Помощта на нашите специалисти осигурява уверено начало към чуването на всички палитри от звуци.
 

Как можете да помогнете?

Това, с което можете да помогнете на Вашия близък, е информация за слуховата загуба и как тя ги засяга. Също така, можете да обсъдите слухови решения, които ще позволят на близикия Ви да се свърже отново със света около него и ще повишат качеството му на живот.
Споделянето на информация за слуховта загуба, посочването на следващи стъпки към подобреното чуване и възвъръщането на радостта от слуха, са начини да му помогнете да разбере, че може да направи положителна промяна и разговорите с приятели и семейство да не са вече предизвикателство.
 

Какво да очаквате по време на консултацията на Вашия близък

1.    Ние изслушваме, за да разберем как можем да помогнем на Вашия близък човек.
2.    Слуховият тест – можете да видите как се е променил слухът на Вашия близък и да обсъдим резултатите.
3.    Демонстрация и възможности – ние Ви показваме възможните слухови решения, които най-добре подхождат на слуховите възможности на любимия Ви.
4.    Нашите специалисти ще отделят колкото време е необходимо, за да отговорят на всичките Ви въпроси, така че да сте уверени във възможните слухови решения и как точно ще повлияят върху начина на живот.
5.    Слушането е вяра – подгответе се, че слуховото решение за Вашия близък ще отвори нов свят на звуци за него.
6.    Проба на слухови апарати – любимият Ви човек може да пробва различни слухови апарати, за да избере най-удобния за него.
7.    Приспособяване към новия свят на звука – нужно е малко време и търпение, за да се привикне към новия начин на чуване, но си заслужава.
 

Следващи стъпки

Бихте могли да подкрепите близкия си, като му запазите час за безплатен тест на слуха и да предложите да го придружите. Наш специалист ще извърши цялостен тест на слуха, с помощта на най-новите технологии, така че да ви предостави цялата неободима информация за съществуващите възможности за подобрение на слуха.
Aко Вие и Вашият близък сте готови за предприемане на действие, следващите стъпки са лесни. Възвръщането на радостта от по-добро чуване е само на няколко крачки.
Предоставяме Ви списък, с помощта на който Вие и Вашите близки да започнете.
1.    Следете за първи признаци на промяна в слуха.
2.    Проведете разговор относно слуховата загуба.
3.    Говорете за слуховите апарати и други възможни технически решения.
4.    Разкажете им истории за други хора, които са направили животопроменящи слухови решения, за да ги накарате да предприемат някакви действия относно слуха си.
5.    Запишете час за консултация със специалист.