Какво се случва
по време на
безплатен
тест на слуха?

Първата стъпка към по-добро чуване

Първата стъпка е да си запазите час за безплатен тест на слуха в най-близкия до Вас център за слуха Ототон. Когато пристигнете за часа си, някой от нашите обучени слухопротезисти ще ви придружи до шумоизолирана стая, където, с помощта на слушалки, ще ви пуснат различни звуци. Тестът продължава 20 минути и единственото нещо, което Вие трябва да правите е да натискате бутон, всеки път, когато чуете звука в слушалките.
В зависимост от резултатите от теста Ви, ще се определи дали имате загуба на слуха или не.
 

По време на теста на слуха, нашите специалисти ще Ви разпитат за медицинската ви история и ще проведат няколко прости процедури:

Отоскопия
Нашите специалисти ще погледнат във вутрешността на ушите Ви с инструмент, който често се виждали при личния си лекар, за да прегледат ушния канал и тъпанчето Ви. Ще проверят за наличие на ушна кал и запушвания, които могат да повлияят на слуха Ви.
Аудиометрия
С помощта на слушалки, ще Ви пуснат различни звуци, с които ще определят цялостното Ви ниво на чуване.
Тест на речта
Ще тестват способността Ви да чувате думи, за да определят нивото на функционалното Ви чуване. Този тест наподобява ситуации от ежедневния Ви начин на живот и помага за определянето на това дали имате нужда от носене на слухови апарати.
Тимпанометрия
Ще прегледат средната част на ухото Ви за течности или други ушни болести и симптоми, за да определят дали се нуждаете от допълнителни медицински изследвания.

Ако тестът потвърди загуба на слуха и нуждата от носене на слухови апарати, слухопротезистът ни ще обсъди с Вас подходящи технологии и модели за Вашата слухова загуба и начин на живот.