Кохлеарни импланти


Advanced Bionics предлага богата гама от продукти, създадени да задоволят вашите нужди и да отговорят на начина ви на живот. Системите са оптимизирани за яснота, комфорт, лекота на използване и надеждност.
Когато загубата на слуха е тежка до дълбока, слуховите апарати може да не успяват да отговарят на вашите слухови нужди или тези на детето ви. Тази степен на загуба може да изисква по-високотехнологично решение, като кохлеарен имплант.

Какво е кохлеарен имплант и как работи?

Кохлеарната имплантна система включва няколко части, които работят заедно, за да „заобиколят“ кохлеата – възстановявайки слуха, като изпращат звук директно към слуховия нерв. Първият е вътрешен компонент (имплантат и електроден масив), който се имплантира от хирург. А вторият е серия от външни компоненти, които се носят на ухото и се прикрепят към импланта (предавател и процесор).
Технологията на кохлеарните импланти напредна значително през последните 30 години.

 1. Микрофонът улавя звукови вълни.
 2. Звуковите вълни се преобразуват в детайлни цифрови сигнали от звуковия процесор.
 3. Предавателят изпраща цифровите сигнали към кохлеарния имплант и електрода във вътрешното ухо.
 4. Електродът стимулира слуховия нерв.
 5. Слуховият нерв изпраща импулси към мозъка, който ги интерпретира като звуци.

Имаме две уши с причина.

Слухът е „екипно усилие“, което изисква и двете ви уши да работят в хармония. Слухът с двете уши подобрява способността на мозъка ви да картографира и анализира света на звука около вас, като ви дава по-добра ориентация откъде идват звуците и ви позволява да чувате по-добре в шумни ситуации. 
Звуковият процесор Naída CI е единственият процесор, способен автоматично да създаде безжична мрежа с устройства на другото ухо – друг процесор или специален слухов апарат Phonak Naída ™ Link. Използвайки функцията Binaural Voicestream Technology ™ на Phonak, тази мрежова възможност позволява едновременно да бъде регулирана силата на звука в двете устройства, да се променят програмите за предаване на телефонни обаждания в двете уши и автоматично да бъде филтриран околният шум за по-добро разбиране и перфектна синхронизация.

Naída CI + Naída CI

Naída CI + Naída Link

10 причини да изберете AB за вашето дете

Изборът на кохлеарен имплант за вашето дете е решение, променящо живота. Ето 10 причини, поради които вашето дете и Advanced Bionics са перфектната комбинация.
 1. Ясно чуване в шумна среда
AB технологията предлага най-модерните решения за автоматично филтриране на фоновия шум и подобряване на чуването в шумна среда.
 1. Технология за синхронизирано чуване с двете уши
Имплантите на AB са напълно съвместими с пълната линия от решения за загуба на слух на Phonak
 1. Автоматични функции
От тихо до силно. От шумно до по-шумно … С AB няма нужда да променяте програмата на детето си или да коригирате настройки – техният звуков процесор AB автоматично се грижи за това вместо вас.
 1. Чуване по телефона
Безжична свързаност и автоматично двустранно синхронизиран звук, технологията на AB позволява на вашето дете да слуша и говори по телефона с пълен комфорт, яснота и увереност.
 1. Безжична свързаност
С доказаната комбинация от AB иновации и новаторската технология Roger на Phonak, вашето дете може да се наслади на всички съвременни удобства на безжичния стриймимг от всички видове устройства директно в процесора.
 1. Слушане на музика
Използвайки най-високата възможна звукова резолюция, новаторските иновации на AB буквално ще донесат музика до ушите на вашето дете – помагайки им да оценят всички нюанси на музиката и текстовете по-ясно от всякога.
 1. Безкомпромисна дейност
Напълно водоустойчивите и трайни технологии на AB помагат на децата ви да чуват по-добре, независимо къде отиват или колко са активни.
 1. Бъдеща актуализация
Тъй като технологии за по-добро чуване се подобряват, това ще се случи и с АВ имплантът на вашето дете – без да е необходима допълнителна операция. Насладете се на ненадмината гъвкавост на програмиране и капацитет за бъдещи технологии.
 1. Поддръжка, образование и семейна грижа
С ресурси за поддръжка като HearingJourney.com, TheListeningRoom.com и цяла общност от професионалисти ще бъде на ваша страна при всяка стъпка по пътя към чуването на вашето дете.
 1. Комфорт и удобство
Процесорът може да се носи на ухото или да го закопчаят където пожелаят. AquaCase е водоустойчива кутия, проектирана така, че вашето дете да чува без компромис.

Имплант

Кохлеарният имплант  HiRes™ Ultra е имплантът с най-тънък профил от AB и притежава доказаната технология на електрониката HiRes. Дискретният, тънък профил е подходящ за възрастни и деца – и надвишава стандарта за устойчивост при удар.
HiRes Ultra се съчетава с електроди HiFocus ™ Mid-Scala и HiFocus™ SlimJ, създадени да запазят деликатните структури на кохлеата и да отговарят на индивидуалната анатомия за да се постигнат най-добрите възможни резултати.
Изборът на AB позволява на Вас или Вашето дете да се възползвате от бъдещите технологии с поставения сега имплант.

Технологията High Resolution

 • Единственият имплант с 16 независими източници на ток и разпределяне на стимулациятамежду контактите
 • Възможност за стимулация на 120 разграничими спектрални ленти, които осигуряват ненадмината времева резолюция и по-добро разпознаване на тоновете
 • Най-бързaта стимулация в комбинация с широк динамичен обхват за най-естественото чуване
 • Електроникатаосигурява почти неограничен начини за „доставяне“ на стимулация – за техологиите, които ще бъдат създадени

ЯМР съвместимост

 • FDA и TÜV одобрение за 1.5T с поставен магнит
 • FDA и TÜV одобрени за 3T MRI с отстранен магнит

Процесор

Звуковият процесор Naida CI Q90 от Advanced Bionics осигурява уникални, единствени по рода си характеристики, които Ви помагат да чувате добре в предизвикателна околна среда. Най-напредналият звуков процесор в индустрията комбинира функции, с доказани, уникални решения за най-доброто възможно чуване, каквото и да правите.

Свържете се като никога досега.

С Naida CI можете да препращате телефонни обаждания, любимата си музика и видеоклипове директно към своя звуков процесор, без да носите допълнително устройство по тялото си. Благодарение на Bluetooth технологията, Naida CI се трансформира в безжична слушалка, която Ви позволява да приемате обаждания. Можете да се свържете с всички Ваши любими устройства с Bluetooth като телефони – Android и iOS или таблети, лаптопи, MP3 плеъри и др.

Просто автоматично

По време на деня Ви, Вие преминавате през много различни звукови среди. С технологията Auto Sound OS, Вашата Naida CI Q90 интелигентно анализира и автоматично се адаптира към звуците около Вас, за да чувате по най-добрия начин, където и да отидете, без да е нужно да сменяте програми или да променяте настройки.
Фокусирайте се върху човека, който говори с Вас с по-малко усилие, дори в шумни ситуации.
Насладете се на музиката и текста на песните по-разбираемо.
 Чувайте комфортно в присъствието на вятър или внезапни високи шумове.
Следете разговорите без усилие в коли, влакове или автобуси.
Можете да избирате между палитра от цветове, включително кадифено черно, карибски пират, пясъчно бежово, принцеско розово и сребърно сиво.

Палитра от цветове

 
 
 
 

Технологията Binaural VoiceStream. Най-добрата технология за чуване в двете уши.

AB осигурява изключително разбиране на речта във всяка околна среда с най-модерната технология за чуване с две устройства, по едно на всяко ухо. Единственият по рода си звуков процесор Phonak Binaural VoiceStream във Вашият Naida CI Q90 не просто обработва звуци по едно и също време, като другите системи. Дава на процесорите Ви уникалната възможност да комуникират един с друг, за да работят заедно, автоматично и в реално време. Те интелигентно се фокусират върху звука, който искате да чуете и го доставят безжично и едновременно до двете уши, като намаляват нежеланите странични звуци.
Функция StereoZoom
Тя позволява на микрофоните от двата процесора да работят заедно, за да се фокусират върху човека, който говори срещу Вас и да подобрят разбирането в шумна среда.
Функция ZoomControl
Позволява Ви безпроблемно да се фокусирате върху човека, който говори, независимо дали стои пред Вас, отстрани или зад Вас.
Функция DuoPhone
Автоматично прехвърля обаждания от всякакъв вид телефон до двете уши, по едно и също време, предоставяйки по-добри разговори, отколкото, когато разговорът се прехвърля само към едното ухо.
Функция QuickSync
Тя предоставя уникалното удобство за контрол на апарата само с едно докосване, като може да промените програмата или силата на звука на единия апарат и настройката веднага да се прехвърли към другия.

Открито. Безкомпромисно. Подводно чуване.

Ключът за чуване и разбиране във вода е водоустойчив микрофон. Никой друг производител не може да осигури безкомпросмисно чуване под вода освен Advanced Bionics, с тянхата уникална AquaMic слушалка.
 Детайли за продукта AquaMic:
 • Уникален водоустойчив дизайн с IP68 оценка за най-изчистен звук в, под и около вода.